POLITIK MALAYSIA : PELIK TAPI BENAR | Malaysiakini

1) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Anwar Ibrahim. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

2) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Pak Lah Badawi. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

3) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Tun Mahathir. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

4) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Najib Tun Razak. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

5) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Nik Aziz. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

6) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Lim Kit Siang. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

7) Ada rakyat di negara ini yang langsung tak boleh tengok muka Samy Vellu. Apatahlagi untuk mendengar ceramahnya.

8) Ada umat Islam di negara ini yang sanggup menghina pendapat mufti dan alim ulamak.

9) Ada alim ulamak di negara ini yang takut untuk menyatakan kebenaran.

10) Ada rakyat di negara ini yang sanggup pisahkan politik dari Islam.

11) Ada rakyat di negara ini yang sanggup memperalatkan Islam untuk kepentingan politiknya.

12) Ada pemimpin politik di negara ini yang berbicara tentang Islam tapi tak pernah mempraktikkan apa yang dibicarakannya.

13) Ada umat Islam di negara ini yang tak kisah dengan nasib saudara seagamanya.

14) Ada umat Islam di negara ini yang ‘geli’ membaca Al-Quran dan Hadis Nabi Muhammad SAW.

15) Ada umat Islam di negara ini yang menyatakan hukum Allah sudah ketinggalan zaman.

16) Ada umat Islam di negara ini yang sanggup menyatakan Islam membawa kemunduran.

17) Ada umat Islam di negara ini yang sanggup mengkafirkan saudara seagama mereka.

18) Ada umat Islam di negara ini yang tak faham maksud Mukmin, Muslim, Munafik dan Kafir.

19) Ada umat Islam di negara ini yang sanggup memburuk-burukan peribadi Nabi Muhammad SAW.

20) Ada umat Islam di negara ini yang terlalu fanatik dengan Islam. Ada pula yang terlalu moderate dengan Islam dan ada pula yang tidak kisah dengan Islam.
Share on Google Plus

About Orang Melaka

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. adik you terlupa nak menulis,
    ada orang yang kurang ajar, segi agama dan bangsa, yang BERANI CABAR DAN MENGHINA DYMM, SERI PADUKA BAGINDA YANG DI PRETUAN AGUNG, dengan ucapan dan poster fitnah, orang2 ini yang tiada kesopanan dan berdedegil dan menhina AGUNG dengan nama 'NATANG', 'binatang" orang yang berbangsa melayu dari kem umno, terengganau, ini lah tata-tertib pengyangak dan binatang, adakah orang2 ini di tangkap kerana melanggar undang2 perlembagaan, MEHASUT, MASUK ISA. TAPI INI ORANG UMNO , SO SEMUA-NYA OK DAN BOLIH BUAT, cuba orang bukan umno mengatakan sesuatu, ternampak monyet melompat2 macam nak jadi angkasawan pergi ke bulan. inilah di panggil bansa tiada maruah. orang umno memang tiada maruah.

    ReplyDelete
  2. Unfortunately, most of us at some time, have one of those.

    http://mrbelimbing.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. mbak/mas hehehe... blognya pasangi iklan biar dapat duit aku liat di search engine blog saudara lumayan teratas , ni link program bisnis yang menyediakan iklan dan kita dapat bayaran
    www.kumpulblogger.com

    ReplyDelete

PERINGATAN: Portal Melaka News tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.