CARA BUAT DUIT DENGAN PAYPAL MALAYSIA


Sejak saya menulis artikel teknik untuk melajukan video Youtube [di sini], ramai pula yang email kepada saya untuk mendapatkan maklumat tentang perkara-perkara yang berkaitan tentang dunia blog.

Kali ini saya ingin menulis tentang PayPal.

Mungkin ramai yang dah tahu, PayPal sudah pun membuka cawangannya di Malaysia. Jadi, sekarang ni urusan pengeluaran wang dari akaun PayPal lebih mudah dan cepat. Kini, kita boleh pindahkan terus wang dalam Akaun PayPal itu ke mana-mana bank tempatan seperti Maybank, CIMB dan lain-lain lagi.


Apa gunanya akaun PayPal ni?

1) PayPal membolehkan kita membuat pembayaran di internet dengan mudah. Jadi tak perlulah kita bersusah-payah lagi memasukkan maklumat Kad Kredit/Kad Debit kita setiap kali hendak membuat pembayaran di internet.

2) Dengan PayPal juga kita boleh terima wang daripada sesiapa sahaja melalui internet (samada mereka menggunakan PayPal, kad kredit atau kad debit). Fungsi ini amat berguna untuk sesiapa jua yang ingin menjual produk mereka melalui blog, email atau website sendiri.

3) Kalau nak  kutip derma di internet pun boleh. Fungsi ini amat berguna untuk mana-mana pertubuhan atau perseorangan yang menjalankan kerja-kerja kebajikan.

4) PayPal bolehlah dikatakan sudah menjadi akaun utama dan paling popular dalam dunia kewangan internet.

Cara menggunakan akaun PayPal?

1) Log in akaun PayPal anda dan terus masuk ke laman “My Account”

2) Selepas itu klik pada menu “Merchant Services”

3) Cari "Key Features" seperti gambar di bawah ini dan klik pada mana-mana fungsi yang anda ingin gunakan.
4) Ikuti sahaja arahan yang dipaparkan selepas itu.

5) Copy kod html yang diberikan, paste pada blog, email atau website anda.

Buat duit dengan PayPal?

Memang boleh! Anda boleh mendapat sehingga USD 10,000 jika memperkenalkan PayPal pada sesiapa jua yang melayari blog atau website anda. Caranya mudah sahaja. Buka akaun PayPal dan klik pada “Referral” di bahagian bawah sekali halaman utama Paypal.

Cara membuka akaun PayPal?

Anda boleh terus [klik di sini] dan ianya PERCUMA.

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.



Nota: Paypal juga sedang menganjurkan kempen CRAZY HOUR. Klik pada banner di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.


Share on Google Plus

About Orang Melaka

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. tq share info ni..aku dah berjaya ada akaun paypal

    ReplyDelete
  2. tq share info ni..aku dah berjaya ada akaun paypal

    ReplyDelete
  3. salam.....paypal nie bulan2 kne byr ke....ada charge bulan2...kurg fhm...boleh ajar sy..

    ReplyDelete
  4. Anda ada PAYPAL????

    Jom jana pendapatan dengan menggunakan PAYPAL….
    Modal hanya US $10 je..
    Boleh menjana pendapatan sehingga US $ 257.400 hanya dalam masa 8 minggu
    DAFTAR kat sini http://tiny.cc/ikqryw

    ReplyDelete
  5. utk buat duit melalui paypal bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui paypal kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    ReplyDelete
  6. Info yg bagus dan menarik..
    Thanks..

    ReplyDelete
  7. saya nak tanya ..saya buka paypal guna kredit card ambank..tapi saya x ade akaun bank (yang biasa) dengan ambank..kalau saya dapat duit boleh ke saya nak transfer duit saya tu ke bank lain?

    ReplyDelete
  8. Nice post..Jemput singgah ke blog http://inspirasi-fa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. salah satu daripadanya. x guna modal pun...

    http://YouthToEarn.com/?ref=139334

    ReplyDelete
  10. http://YouthToEarn.com/?ref=361878

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf sya nak bg info youthtoearn ni mcm scam lh bro. sya dlu ada bila dh nak claim tak dpt. baik kita cuba ni monkeytalk http://www.monkytalk.com/whzon/franMgr/postForGold.php?gold=476793

      Delete
  11. Admin Tumpang Share...
    Main Simple Games Dan Dapatkan Duit Sebenar Dalam Matawang Euro. Klik Sini Panduan Cara Main Game Ini Dan Full Support Dari Saya

    ReplyDelete
  12. klu anda suka berchat2 ni tmpt untk kita dpt income smpingan usd lg.. tk rugi try percuma
    http://www.monkytalk.com/whzon/franMgr/postForGold.php?gold=476793

    ReplyDelete
  13. Mana mudah? Buat duit ngan paypal atau ngan smartbiotech?
    Cer bg komen... www.smartboitecch.biz/maddrich99

    ReplyDelete

PERINGATAN: Portal Melaka News tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.