EMAIL DARI SAIFUL | Malaysiakini

Saya baru menerima e-mail dari seseorang yang mengaku dirinya Saiful dan menggunakan alamat sai7ul@gmail.com

Saya tidak tahu samada e-mail benar-benar dari Saiful ataupun hanya rekaan sahaja. Apapun, untuk tatapan semua, inilah email yang saya terima sebentar tadi :
-------------------------------------------------------------------------------------

Assalammulaikum saudari, minta disebarkan. Semoga Allah akan membalas orang yang memperjuangkan kebenaran.

Saiful Bukhari.


---------- Forwarded message ----------
From: Saiful Bukhari
Date: 2008/7/8
Subject: Bermuhabalah
To: news@tv3.com.my



Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Rakyat Malaysia,

Dengan ini, saya Mohd Saiful Bukhari Bin Azlan ingin mencabar Anwar Ibrahim supaya BERMUBAHALAH di hadapan para ulamak.

Kepada Rakyat Malaysia yang dikasihi, Ingin saya tegaskan disini bahawa isu ini adalah ISU PERIBADI antara saya dan Anwar. Saya harap agar seluruh rakyat Malaysia bertenang dan tidak termakan dengan taktik kotor si MUNAFIK yang sedang dalam kelemasan ini.

Saya terima segala tohmahan dengan hati terbuka dan tidak sesekali mempersalahkan rakyat dalam hal ini.

Sebagai mangsa, saya berhak untuk mendapat pembelaan.

"Yang HAK Pasti Berdiri, Yang BATIL Pasti Jatuh", Allahhuakbar.

Sekian,

Saiful Bukhari.

p/s: Kepada Anwar, tetapkan tarikh dan masa untuk BERMUBAHALAH . Insyaallah saya akan hadir. Saya tidak gentar.
Share on Google Plus

About Orang Melaka

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Tengok tune nya bertukar,apabila menyedari ada kesilapan dalam cabaran awalnya,dan kikhlasannya di persoalkan.

    Saya kira budak ini akan berubah pada bila-bila masa jika 'gaya'nya tak menjadi.

    ReplyDelete
  2. hahahaha
    aku pelik!! nape lah ko percaya sgt dgn email 2....ntah2 dy wat sendiri kot isi2 dlm email 2....aku x la backup saiful or sape2 pun...tp pada aku, biar pihak berkuasa yg usaha utk lihat sapa yg bersalah... liwat ni org wat time xde org...bkn wat dkt pasar mlm..hahaha...klu perbicangan ni dtruskan... fitnah 2 akan jatuh... sori blogger..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    1. Benda-benda yang tidak konkrit, meragukan, sumber yang tidak boleh dipercayai tak perlu lah didedahkan.

    2. Membazir bandwith aje.

    3. Nothing significant.

    4. Let the police do the investigation.

    ReplyDelete
  4. aku x rs seorang yg waras dpt melatah bila baca tulisan2 picisan ni. Perkara serius, kene melalui saluran yg betul, dan email2 mcm ni nampak sgt kurang sesuai. Harap rakyat dpt bfikir dgn matang.

    ReplyDelete
  5. Bukan kah kes ini sedang di siasat,dan jika terdapat 'bukti' Anwar akan di dakwa?.Apa perlu bersumpah sekarang.Apa kah sesudah bersumpah semuanya akan selesai dan tak ada tuduh menuduh lagi?.Bersumpah tanpa tempat adalah kerja budak-budak.Ini semua cara mencari publisiti,dan utk mencapai hasrat menjadi wira.

    Kalau nak jadi wira,pertahankan maruah di peringkat awal bukan selepas 9 kali di liwat.apa besar sangatkah, elaun RM 800 di bayar Anwar,atau terlalu miskin kah kamu?.Cukuplah di peralatkan oleh rasa ego,dan gulungan tamak kuasa.

    ReplyDelete
  6. aparah. Wat apa dia buang masa antar emel kat u. Kan lebih baik dia send kat anuar jer sbb tu masalah diorang berdua.

    Dah tentu org lain yang nyamar. Kalu yg emel tu saiful..... ntah ler.

    merepek ler

    ReplyDelete
  7. Kelakar le citer ni. Tak perlu dipaparkan dlm blog ni. Buang masa jer org nak baca.

    ReplyDelete
  8. Mcmana dgn mamat ni...dah kena "bantai" pun bole lambai2 kat wartawan, senyum2???..syok sendri budak nih!!

    ReplyDelete
  9. IS FAKE ! WHO ELSE IF REALLY GET SODOMY WAN CABAR BERSUMPAH???? AND TELL EVERYBODY "HI, I GET SODOMY!"
    CABAR REALLY KENA LIWAT???? ATAU
    CABAR REALLY DIKENA LIWAT???
    KALU PUN BETUL DILIWAT, KAU TU 23 UMUR KUAT MACAM ORANG MUDAH ! KAU TIDAK PANDAI TOLAK KAH??? BODOH !!! MEMANG SENGAJA !!!
    LIWAT MAKSUD DIPAKSA CUCUK ! SAME LIKE RAPE ! BODOH KAU SAIFUL ! AH.. KO TU ADA PIGI NAJIB RUMAH KAN? NAJIB YANG CAKAP ! PADA MASA TU KO MUNGKIN DAH DILIWAT ! SEBAB ITU ORANG ADA C4 APPROVAL ! JADI KO TU TAK BERANI LAWAN ! BETUL TAK !?! ADUHAI BUDAK NI MEMANG ADA SAKIT MENTAL !

    ReplyDelete
  10. think think think...July 8, 2008 at 4:25 PM

    People use our brain to think.
    if this email was true. WHy email to TV3 news????? Other News portal cannot???
    As we know and the truth is TV3 is UMNO people !!!! U can see the NEWS at 8PM at TV3 all BN BN BN BN BN !!!!! Think about it.... We not fool....

    ReplyDelete
  11. For those who don't know how to respect the blog and using such bad words and bad English! I suggest you guys go to work in a 'mamak stall' or go and sell 'tau fu far' and 'chi chong fan' that’s where you are allowed to talk that way!

    They other guy, he was saying 'gaya'nya?? Are we in a fashion show bro?

    If a guy was sodomised (I am not sure if he is or he is not) and he was hiding it for all this while and suddenly he can’t take this man's lies (according to saiful) then he has the right to shout!

    ReplyDelete
  12. ini bukan say fool tu yang tulis, entah barua mana yang menyamar..

    ReplyDelete
  13. nak cakap tak payah lah beremail-email...buat press conference ke..apa ke. baru semua orang tahu betul ke atau tidak engkau yang cakap..bapuk kat chow kit tu pun tak main sembunyi-sembuyi nak hulur bontot..menyampah you!!!

    ReplyDelete
  14. my observation : after the self-claimed 'sodomy', he went to najib's house with COLD HANDS on the 26/27th ; might/mightnot be advised to report to polis on 27th
    then najib on the 28th said '" beberapa hari yg lalu , 3,4 or 5
    days before = 25th, 24th or 23rd
    BUT NOT 'semalam the 27th'....!?"
    Therefore the sodomy ( jika terlaku) was PLANNED b4 the 26th !!

    ReplyDelete
  15. zizik, sorilah, english not good never mindlah at least BETTER than that fellow who knows 'no inggeris' at all but carries millions in a travelling bag ! sori ah, no offence !by-by !

    ReplyDelete
  16. whats the problem, angkat je lah sumpah kalau betul, why worry percaya atau tak siapa tau apa orang bikin dlm bilik, takut ada yang tak berani.... then you know laa, tak kesah bn ke pr ke semua orang malaysia...jalan je...

    ReplyDelete
  17. Saiful,
    Kau bernasip malang kerana telah digunakan oleh Pak Jib untuk cita-cita politiknya. Saya bersimpati terhadap awak.Tetapi apa yang yang tidak faham ialah kenapa Saiful tidak berani untuk berhadapan dengan para wartawan sehingga pada hari ini.Kalau awak di pihak yang betul dan benar,awak tidak perlu takut. Mungkin awak saja senjaga membuat laporan palsu terhadap DSAI.Kalau awak telah bercakap bohong dan dusta semasa membuat laporan hari itu, Tuhan Yang Maha Tahu Dan Esa tidak akan mengampun dosa awak. Kembalilah ke pangkuan jalan yang benar,saudara saiful.

    Daripada,Pelajar UNITEN.

    *Kami tidak mempercayai yang email ini ditulis dan dihantar oleh saiful.

    ReplyDelete
  18. For someone like this stupid bastard, who is willing to sell his soul, swearing on Quaran is nothing. Even if Nabi Mohd were to be in front him, he would do the same because of greed.
    Maybe I would suggest the famous hypnotist from US. He is so good that he could get someone to speak while being hypnotized/in the sleeping state. He could help us to learn the truth from the involved parties.It can even be live telecast. This way nothing can hidden and in fact we could put Najib, Rosmah, Anwar, AG and IGP together with Saiful bastard.

    ReplyDelete
  19. ape bangang le ade lg blogger2 yg percaya sama polis..dh sah2 le pak lah cntrl bastard2 biru tu..

    ReplyDelete
  20. asmkum sume. skrg sibudak 2 kenalah siapkan 4 org saksi. kite ikut hukum ALLAH bkn hukum manusia. jika takda maka siapkan jelah punggung dia utk dicium oleh rotan sbyk 80x...moden mcmane skali pun dunia ni,hukum ALLAH lah tetap relevan sampai kiamat..dari DULU KINI DAN SEHINGGA KIAMAT.....

    ReplyDelete

PERINGATAN: Portal Melaka News tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.